Löparskor för barn

Löparskor för barn som satsar på löpning

Barn springer alltid och hela tiden. Ett barn är aktivt från sina första stapplande steg fram till tidiga tonåren. Är det värt att investera i löparskor för barn, alltså skor som är specifikt för löpning? Det är nog många föräldrar som tvekar. Att köpa löparskor för barn kostar betydligt mer än vanliga träningsskor eller sneakers.

Fördelar med löparskor för barn

Är barns löparskor verkligen värda investeringen? Svaret är givet. Ja, och av flera skäl. Även om barn inte springer flera mil, så erbjuder högkvalitativa och skyddande löparskor betydligt mer stöd och komfort än vardagssneakers. Löparskor kan vara ett skydd mot skador och andra besvär. Sedan sliter inte barn ut löparskor lika fort som vuxna för det springer betydligt färre kilometer. Så även om ett barn träffar en tillväxtspurt är det osannolikt att han eller hon kommer att överstiga en vuxen. Med andra ord behöver du inte köpa nya löparskor till ditt barn redan efter två eller tre månader.

Löparskor för barn från välkända varumärken

Fler och fler välkända varumärken tillverkar lämpliga löparskor för barn. Eftersom det just är välkända varumärken så har de samma ambition med löparskor för barn som för vuxna. Det vill säga att löparskorna är bekväma, välutrustade, säkra, stabila och hållbara. Löparskor för barn ska överlag ha en bredare bas och greppsula, andningsbara, slitstarkt material och snören eller funktionella kardborrband som håller löparskorna säkert på foten så att dem inte glider omkring.

Vad är bra löparskor för barn?

Barn är mycket lättare än vuxna, så de behöver inte mycket dämpade löparskor. Stödelement är nästan överflödiga, de skyddar knappast foten utan hämmar snarare dess naturliga utveckling. Flexibilitet är mycket viktigare. När du köper löparskor till ditt barn, se till att sulan är platt och mycket lättare att böja än löparskor för vuxna. Ditt barn har mycket mindre styrka än du. En för hård och stel sula hindrar den naturliga rullningsrörelsen från hälen till stortån. Och naturligtvis är det viktigt att löparskons överdel är av ett material som andas.

Välj lätta och flexibla löparskor till barn

Det finns ingen anledning att välja tunga och stora löparskor till barn. Barn är naturliga löpare och mår bäst av ett par lätta löparskor som inte känns som ett block runt foten. Välj även ett par flexibla löparskor till barn som springer. Då har foten frihet att röra sig och kan använda många av musklerna som finns i foten.