Löparskor för män

Löparskor anpassade för män och deras löpning

Oavsett vilken nivå du ligger på eller vilken ålder du är i, så har löpning en positiv inverkan på hälsan. Löpning är ingen materialsport som många andra, utan egentligen krävs det bara ett par rätt och riktiga löparskor. Det finns ett oändligt utbud av löparskor för män, så som nybörjare kan man lätt gå vilse.

Vilka löparskor för män är bäst?

Det finns inget direkt eller korrekt svar på den frågan. Den lämpligaste löparskon varierar från individ till individ, beror bland annat på träningspreferenser och fotens struktur. Välj alltid löparskor som är utformade för män, alltså inga löparskor som är unisex eller universal. Ett lämpligt par löparskor för män ska vara bekväma, ge stöd och förhindra skador. Dessutom ska rätt val av löparskor göra dig både snabb och lätt på fötterna.

Vägen till rätt löparskor

Mäns fötter har större bredd, omkrets och höjd än kvinnors. Löparskor ska de vara lösa, men inte för lösa. Försök att hitta ett mellanting, öka ungefär en halv storlek. Undvik dock att överdriva, en för stor storlek gör löparskorna för breda. Obekväma löparskor är förmodligen det sista en löpare vill ha. Att veta rätt storlek är bara en bit på vägen mot nya löparskor.

Löparskor för löpsteg och löpstil

Det är även skillnad mellan manliga och kvinnliga löpstilar. Alla är ju som bekant unika. Ta reda på löpsteg och löpstil genom gånganalys. Det är en kortare löpning på löpband med överseende av kunnig personal. Gånganalysen avslöjar flera viktiga faktorer som du kommer att dra nytta av med en viss typ av löparsko, till exempel om du behöver löparskor som korrigerar pronation, överpronation eller supination.

Fynda löparskor för män

Varför betala fullt rekommenderat pris för ett par löparskor för män? Fynda därför löparskor på rea. Men när är det rea på löparskor? Du kan fynda väldigt billiga löparskor i januari och augusti. Anledningen till är att välkända varumärken av löparskor lanserar nya kollektioner i början av året och under sensommaren.

Oavsett om du springer för skojs skull eller tränar för ett maraton. Rätt löparskor för alla, såväl män som kvinnor ger en bra grund för hela kroppen, och kan hjälpa till att förebygga skador. I slutändan kommer rätt par löparskor som passar bra från början att komplettera din löpstil.