Löparskor för träning

Träna med löparskor utformade för träning

Oavsett om du springer två gånger eller sex gånger i veckan så är det viktigt att löparskorna du springer i, är löparskor som är gjorda för träning. Du kommer spendera hundratals kilometer i dem. Därför krävs det löparskor som hjälper dina fötter och kropp att känna sig bekväm under längre träningsperioder.

Löparskor för träning är utformade för att vara bekväma att springa i. Dem ska även minimera risker för skador. Löparskorna som du tränar och springer i ska alltså ha låg vikt, dämpning, stöd och bekväm passform. Om du har alla dessa faktorer hos dina vardagliga löparskor så kan du njuta av varenda kilometer som du tränar.

Löparskor för distansträning

Löparskor som du tränar i ska alltså skydda dina fötter när du springer över gator och torg eller grusiga stigar om och om igen. Löparskor som är anpassade för träning hjälper dig med rörelse framåt och ger stötdämpande stöd. Detta ger mer komfort under längre distansträning när du behöver mycket stötdämpning.

Välj rätt löparskor för din träning

Oavsett om du förbereder dig för ett tävlingslopp eller bara vill hålla dig i form, så behöver du anständiga löparskor. Det är helt avgörande när det kommer till regelbunden träning. På grund av alla hundratals kilometer som du lägger ned löpträning, då behöver dina leder och andra delar av kroppen som är benägna att skadas ett skydd. Med andra ord måste löparskor dämpa många gånger din kroppsvikt. Därför ska du inte tumma på kvalité när du väljer löparskor för träning utan snarare investera lite extra om du är osäker. Din kropp kommer att tacka dig.

En eller flera löparskor för träning

Nybörjare eller joggaren kanske inte behöver en hel uppsättning med löparskor för sin träning. Då räcker det med ett par löparskor och när de känns slitna efter flera hundratals kilometer då köper du ett nytt par. Det är när nybörjaren eller joggaren tar nästa steg med löpningen. Träning på olika typer av underlag, olika träningsformer, varierande träningsdistanser eller springer ute året runt. Då är det väl värt att investera i flera par löparskor. Om du exempelvis springer ute året runt, då behöver du löparskor som klarar snö och halka eller om du springer i varierande terräng med höjdskillnader utöver det vanliga, då kan löparskor för traillöpning vara att föredra.