Löparkungen

Löparskor för träning

Oavsett om du springer två gånger eller sex gånger i veckan så är det viktigt att löparskorna du springer i, är löparskor som är gjorda för träning. Du kommer spendera hundratals kilometer i dem. Därför krävs det löparskor som hjälper dina fötter och kropp att känna sig bekväm under längre träningsperioder.

Löparskor för träning är utformade för att vara bekväma att springa i. Dem ska även minimera risker för skador. Löparskorna som du tränar och springer i ska alltså ha låg vikt, dämpning, stöd och bekväm passform. Om du har alla dessa faktorer hos dina vardagliga löparskor så kan du njuta av varenda kilometer som du tränar.

Decathlon

Löparskor för distansträning

Löparskor som du tränar i ska alltså skydda dina fötter när du springer över gator och torg eller grusiga stigar om och om igen. Löparskor som är anpassade för träning hjälper dig med rörelse framåt och ger stötdämpande stöd. Detta ger mer komfort under längre distansträning när du behöver mycket stötdämpning.

Välj rätt löparskor för träning

Oavsett om du förbereder dig för ett tävlingslopp eller bara vill hålla dig i form, så behöver du anständiga löparskor. Det är helt avgörande när det kommer till regelbunden träning. På grund av alla hundratals kilometer som du lägger ned löpträning, då behöver dina leder och andra delar av kroppen som är benägna att skadas ett skydd. Med andra ord måste löparskor dämpa många gånger din kroppsvikt. Därför ska du inte tumma på kvalité när du väljer löparskor för träning utan snarare investera lite extra om du är osäker. Din kropp kommer att tacka dig.

En eller flera löparskor för träning

Nybörjare eller joggaren kanske inte behöver en hel uppsättning med löparskor för sin träning. Då räcker det med ett par löparskor och när de känns slitna efter flera hundratals kilometer då köper du ett nytt par. Det är när nybörjaren eller joggaren tar nästa steg med löpningen. Träning på olika typer av underlag, olika träningsformer, varierande träningsdistanser eller springer ute året runt. Då är det väl värt att investera i flera par löparskor. Om du exempelvis springer ute året runt, då behöver du löparskor som klarar snö och halka eller om du springer i varierande terräng med höjdskillnader utöver det vanliga, då kan löparskor för traillöpning vara att föredra.

Relode

Tips på löparskor för träning

Det finns många olika typer av löparskor på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken löparsko som är bäst för just dig och din träning. Det är viktigt att tänka på vilken typ av löpning du ska använda skorna till. Detta är några löparskor som passar utmärkt för träning.

  • Nike Zoom Winflo 5 är en löparsko som är designad för att ge en mjuk och responsiv upplevelse. Skon har en Zoom Air-enhet i hälen och en Phylon-mellansula för att ge en mjuk och energisk uppåtstöt. Skon är också utrustad med en löstagbar innersula för att ge extra komfort och stöd. Nike Zoom Winflo 5 är en allround-löparsko som passar både för långa och korta distanser.
  • Saucony Kinvara 9 är en löparsko som är designad för att ge en responsiv och energisk upplevelse. Skon har en snabb och smidig passform och är mycket bekväm att ha på sig. Saucony Kinvara 9 har också bra dämpning och stötdämpning och ger en mycket bra löpupplevelse. Skon är också mycket lätt och breathable och håller fötterna svala och torra. Saucony Kinvara 9 är en sko som verkligen ger en bra löpupplevelse och är mycket bekväm och snabb.
  • Asics Gel-Cumulus 18 är en löparsko med mycket dämpning och stötdämpning. Den har en bra passform och är bekväm att använda. Löparskon är mycket lätt och har en bra ventilation. Dämpningen är mycket bra och stötdämpningen är mycket bra. Passformen är mycket bra och skon är mycket bekväm. Ventilationen är mycket bra och löparskon är mycket lätt. Mycket bra dämpning och stötdämpning. Passar mycket bra och är mycket bekväm. Ventilationen är mycket bra.